macOS için bir Wifi Analizci mi arıyorsunuz?

Bağlantı sorunları yaşıyorum ve ağımı teşhis edip iyileştirmek için macOS için güvenilir bir WiFi Analizörü’ne ihtiyacım var. Herhangi bir öneri veya tavsiye?

NetSpot for Mac, WiFi sorunlarını teşhis etmek için başvurduğum bir programdır. Ağınızın oldukça kapsamlı bir analizini sunarak ölü bölgeleri görselleştirmenize, kanal çakışmalarını belirlemenize ve genel olarak bağlantınızı engelleyebilecek şeyleri anlamanıza olanak tanır. Sadece temel bir sinyal kontrolünden ziyade ayrıntılı içgörülere ihtiyacınız varsa, özellikle kullanışlıdır.

Başlamak için basit bir şey arıyorsanız, NetSpot for Mac ilk tercihiniz olmalıdır. Kullanıcı dostudur ve ağınızdaki sorunlu alanları belirlemeye yardımcı olabilecek ısı haritalarını iyi bir şekilde gösterir.

İşte göz atabileceğiniz bağlantı: NetSpot for Mac ile WiFi Analizörü.

Daha önce başka araçlar kullandım, ancak bu araç bana WiFi kapsamı ve parazitlerin net bir görsel temsilini sunarak sürekli olarak sorunları çözmemde yardımcı oldu.

Ayrıca, daha az kalabalık frekanslar bulmak için komşu ağlar tarafından kullanılan kanalları karşılaştırmayı unutmayın. Bazen sadece daha az yoğun bir kanala geçmek harikalar yaratabilir. Ve evet, yönlendiricinin yerleşimini kontrol edin. Bazen sadece birkaç adım taşımak bile sinyal gücünü artırabilir.

İyi şanslar! Nasıl gittiğini veya başka bir uygulamayı denemeye karar verirseniz bize bildirin.

Bağlantı sorunlarıyla uğraşıyorsanız, WiFi Explorer’ı kontrol etmek de başka bir sağlam seçenektir. NetSpot’tan biraz daha düzenlidir ve kablosuz ortamınızın gerçek zamanlı bir anlık görüntüsünü sunar. Sinyal gücünü, gürültü seviyelerini görselleştirebilir ve cihaz yapılandırması hakkında bile içgörüler elde edebilirsiniz. WiFi Explorer’da sevdiğim şey, NetSpot’un gerektirdiği derinlemesine dalışa gerek kalmadan hızlı sorun giderme sağlamasıdır.

Bunu söylemişken, @vrijheidsvogel ile NetSpot’un Mac için derinlemesine analizde mükemmel olduğu konusunda hemfikirim. Her iki araç da, kendi hakkıyla, yönlendiriciniz için en uygun kanalı belirlemenize yardımcı olabilir, bu da sıkışık bir ağ için hızlı bir çözümdür.

Ancak, yakın zamanda iStumbler’ı deneme şansım oldu. Biraz daha hafif ve temel izleme için harika çalışıyor. Ayrıntılı ısı haritaları veya detaylı analizler sunmaz, ancak yeni başlıyorsanız, WiFi sorunlarını teşhis etmeye başlamak için basit bir araçtır.

Burada biraz farklı düşünüyorum: NetSpot’un kapsamlı özellikleri harika olsa da, yalnızca küçük bağlantı sorunlarıyla uğraşıyorsanız bunlar bunaltıcı olabilir. Böyle durumlarda, iStumbler gibi temel araçlar yeterli olabilir. Ağlarının detaylı bir incelemesini isteyenler için NetSpot ile yanlış yapamazsınız.

Ancak, yönlendirici konumunu unutmayalım—ciddi anlamda, verileri analiz ederek saatler harcayabilir ve yönlendiricinin bir köşeye sıkıştığını fark edemeyebilirsiniz. Bazen yönlendiriciyi yeniden konumlandırmak kapsamı önemli ölçüde iyileştirebilir.

Hangi uygulamayla başlamayı seçerseniz seçin, yönlendiriciniz için uygun bir yer bulmanın ve kanalları ayarlamanın büyük bir fark yaratabileceğini unutmayın. Ayrıca, aynı sorun hakkında farklı bakış açıları elde etmek için her aracı karşılaştırma fikrini de destekliyorum.

Ağ teşhisi alanında derinlemesine dalmaya hevesli olanlar için, işte resmi link: Netspot Resmi.

Herkese merhaba, burada eklemek istediğim bir şey var—@chasseurdetoiles ve @vrijheidsvogel harika araçlardan bazılarını (NetSpot ve WiFi Explorer gibi) bahsetmişken, ben de karışıma bir tane daha katmak istiyorum: WiFi Sinyal uygulaması. NetSpot’a kıyasla biraz daha minimalist ama WiFi performansınızın temiz, gerçek zamanlı bir görüntüsünü yalnızca istiyorsanız delicesine etkili.

Mac için NetSpot hakkında dikkate alınması gereken bir şey: basit sorunlar için biraz aşırı olabilir. Evet, ısı haritaları, spektrum analizi ve bütün o cilveleri içerir, ancak herkesin bu düzeyde detaya ihtiyacı yok. Bağlantı sorununuz önemsizse, iStumbler veya WiFi Sinyali muhtemelen işinizi görecektir.

Mac için NetSpot’un artıları:

• Kapsamlı analiz araçları, adeta küçük bir IT departmanı gibi.
  • Kullanıcı dostu hale getiren harika görsel yardımlar (ısı haritaları, grafikler, vb.).
  • Yönlendirici ve menzil genişleticilerin yerleşimini optimize etmeye yardımcı olur.

Eksileri:

• Yeni başlayanlar için göz korkutucu olabilir.
  • En hızlı araç değil, bazen biraz yavaş gelebilir.
  • Küçük, basit sorunlar için aşırı olabilir.

Dikkate almanız gereken bir başka nokta: yönlendirici yazılımı kontrol etmeyi ve yerleşimi atlamayın. En sofistike analizör bile kötü yerleştirilmiş bir yönlendiriciyi düzeltemez. Yönlendiriciler açıkta, yüksek ve evinizin merkezinde olmayı sever.

Her zaman NetSpot gibi en ayrıntılı ve özelliklerle dolu analizöre başvurmaktan kaçınmanızı öneririm. Bazen sadelik yarışı kazanır. WiFi Explorer, ağınızın performansının hızlı anlık görüntüleri için basit ve mükemmeldir ve derinlemesine dalmak istemedikçe sizi detaylarla boğmaz.

iStumbler gibi araçları da göz ardı etmeyin; daha temel olmasına rağmen, günlük sorun giderme için süper etkilidir. Tüm problemler kırmızı kodlu uyarılar gerektirmez—bazen sadece bir fısıltıya ihtiyaç duyarsınız.

Son olarak, ağınızın özel ihtiyaçlarını anlayın ve farklı araçları deneyin. Hızlı kontroller için WiFi Sinyali gibi bir şeyle başlayabilir, gerektiğinde derinlemesine inceleme için Mac için NetSpot’u kullanabilirsiniz.

Umarım bu yardımcı olur! Nasıl gittiğini bize bildirin.