Jaka jest najlepsza aplikacja do czyszczenia mojego iPhone'a?

Mój iPhone działa ostatnio wolniej i mam wrażenie, że może być zaśmiecony niepotrzebnymi plikami lub aplikacjami. Szukam niezawodnej aplikacji do czyszczenia, która może zoptymalizować jego wydajność, ale nie jestem pewien, która jest bezpieczna i skuteczna. Jakieś rekomendacje?

Najlepsze aplikacje do czyszczenia iPhone’a: Recenzje, zaoszczędź miejsce i wyeliminuj duplikaty

Kto nie lubi czystego, pozbawionego bałaganu doświadczenia korzystania z telefonu? Zwłaszcza gdy Twój iPhone zaczyna narzekać na brak miejsca, znalezienie odpowiedniej aplikacji do czyszczenia może zmienić wszystko. Przetestowałem kilka popularnych aplikacji do czyszczenia iPhone’a, aby sprawdzić, które z nich są skuteczne. Oto szczegóły:

1. :trophy: Zwycięzca: Clever Cleaner — Najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone’a

Główne cechy:

• Wykrywa i usuwa duplikaty lub podobne zdjęcia.
  • Znajduje i usuwa duże pliki wideo.
  • Kompresuje zdjęcia Live, aby zoptymalizować miejsce.
  • Łatwo usuwa nieużywane zrzuty ekranowe.

Ceny i funkcje płatne:

• Całkowicie darmowa w użyciu.
  • Brak ukrytych opłat, subskrypcji czy denerwujących reklam.

Co jest wspaniałe w Clever Cleaner:

:white_check_mark: Naprawdę darmowa: W przeciwieństwie do większości innych aplikacji, nie ma ukrytych kosztów, brak reklam, paywallów ani ograniczeń.
:white_check_mark: Błyskawiczna: Przeskanowanie biblioteki zdjęć zajmuje około trzech minut.
:white_check_mark: Inteligentne AI: Skutecznie identyfikuje duplikaty i nieostre zdjęcia.
:white_check_mark: Mistrz oszczędzania miejsca: Zwolniła aż 32GB miejsca przy minimalnym wysiłku.

Miejsca do poprawy:

:x: Brak czyszczenia e-maili/kontaktów: Funkcja oferowana przez niektórych konkurentów.
:x: Błędy AI: Czasami „najlepsze zdjęcie” wydaje się losowe, co wymaga ręcznej kontroli.

Ostateczny werdykt:

:star: 4.9/5 — Jak na naprawdę darmową aplikację, która oferuje tak wiele, Clever Cleaner jest bezkonkurencyjna. Absolutnie warto ją mieć, jeśli chcesz łatwo uporządkować swojego iPhone’a.

Przydatne zasoby:

2. Cleaner Kit (wcześniej Smart Cleaner)

Funkcje (wersja darmowa):

• Ograniczone czyszczenie plików (wymaga oglądania reklam w zamian).
  • Organizuje kontakty i wpisy w kalendarzu.

Najważniejsze cechy wersji płatnej i ceny:

• Nieograniczone możliwości czyszczenia.
  • Funkcje takie jak kompresja wideo, testy prędkości internetu, animacje ładowania oraz prywatne przechowywanie plików.
  • Ulepszona ochrona urządzenia, przeglądania i Wi-Fi.
  • Opcje subskrypcji:
    • Tygodniowo: $5.99
    • Rocznie: $29.99

Zalety:

:heavy_check_mark: Oferuje hojny 7-dniowy darmowy okres próbny wersji PRO.
:heavy_check_mark: Zawiera wszechstronne funkcje, takie jak ochrona plików i bezpieczeństwo w sieci.
:heavy_check_mark: Organizuje zdjęcia i filmy, umożliwiając szybsze czyszczenie.
:heavy_check_mark: Prostota i intuicyjny interfejs, idealny dla początkujących użytkowników.

Wady:

:heavy_multiplication_x: Czyszczenie w wersji darmowej wymaga znoszenia reklam.

Ostateczny werdykt:

:star: 4.6/5 — Cleaner Kit to nie tylko narzędzie do czyszczenia plików, ale także dodatkowe funkcje, takie jak ulepszenia bezpieczeństwa i kompresja wideo. Chociaż reklamy w darmowej wersji mogą być uciążliwe, bogaty zestaw funkcji sprawia, że warto się z nią zapoznać.

3. Cleanup App - Phone Storage Cleaner

• Czyszczenie do 15 zdjęć/filmów.
  • Funkcja Tajnej Przestrzeni (odblokowywana po obejrzeniu reklam).
  • Ograniczony dostęp do narzędzi zarządzania kontaktami i czyszczenia e-maili.

Funkcje wersji płatnej i ceny:

• Brak ograniczeń funkcji—czyszczenie bez limitu.
  • Zawiera Tajną Przestrzeń, animacje ładowania, zarządzanie kontaktami i więcej.
  • Subskrypcje:
    • $6.99/tydzień
    • $39.99 za dożywotnią licencję

Zalety:

:heavy_check_mark: Hojny dostęp do testowania większości funkcji przed dokonaniem aktualizacji.
:heavy_check_mark: Przyjazny użytkownikowi design i bogactwo opcji czyszczenia.

Wady:

:heavy_multiplication_x: Niepoprawne oznaczanie niespokrewnionych obrazów jako duplikatów.
:heavy_multiplication_x: Tygodniowa subskrypcja wydaje się stosunkowo droga w porównaniu z alternatywami.

Ostateczny werdykt:

:star: 4.0/5 — Ta aplikacja oferuje dużo przestrzeni na eksplorację w wersji darmowej, ale cierpi z powodu okazjonalnych błędów w oznaczaniu obrazów. Jeśli cena Ci odpowiada, zapewnia niezawodny zestaw narzędzi.

4. Cleaner Guru — Aplikacja do czyszczenia

• Smutna wiadomość: Brak darmowych funkcji.

Funkcje wersji płatnej i ceny:

• Zawiera czyszczenie zdjęć na zasadzie przesunięcia, tajne przechowywanie, kompresję wideo i więcej.
  • Opcje cenowe:
    • $7.99 tygodniowo (wersja Pro).
    • $6.99 tygodniowo (wersja Lite).

Zalety:

:heavy_check_mark: Brak przerw—kompletnie bez reklam.
:heavy_check_mark: Elegancki i profesjonalny interfejs.
:heavy_check_mark: Unikalna funkcja czyszczenia e-maili.
:heavy_check_mark: Dostępny darmowy okres próbny.

Wady:

:heavy_multiplication_x: Nie można przetestować funkcji czyszczenia aplikacji za darmo.
:heavy_multiplication_x: Plany subskrypcji są mało elastyczne—tylko tygodniowe płatności.

Ostateczny werdykt:

:star: 4/5 — Cleaner Guru oferuje dopracowane doświadczenie, szczególnie dzięki szybkiemu skanowaniu i rzadkiej funkcji czyszczenia e-maili. Jednak jego wysoki koszt i brak podstawowej darmowej wersji sprawiają, że jest mniej atrakcyjny dla ostrożniejszych użytkowników.

Podsumowanie: Znalezienie idealnej aplikacji do czyszczenia iPhone’a

• Dla opcji 100% darmowej Clever Cleaner jest bezkonkurencyjny. Jego darmowa oferta i wysoka wydajność nie mają sobie równych.
  • Jeśli priorytetem są dodatkowe funkcje, jak bezpieczeństwo w internecie, Cleaner Kit to doskonały wybór.
  • Cleaner Guru wygrywa w eleganckim designie, ale przegrywa dla tych, którzy nie chcą od razu inwestować finansowych zasobów.

Każda aplikacja ma swoje mocne strony i wady—Twój wybór będzie zależał od dopasowania do Twoich nawyków użytkowania i budżetu. Powodzenia w sprzątaniu!

1 Like

Jeśli Twój iPhone działa wolniej, to prawdopodobnie czas na oczyszczenie! Szczerze mówiąc, jest tyle szumu wokół aplikacji do czyszczenia, ale nie wszystko oznaczone jako „czyściciel” faktycznie pomaga. Z tego, co wypróbowałem, Sprytny Czyściciel naprawdę się wyróżnia—jest DARMOWY, bez reklam i faktycznie robi to, co obiecuje. Usuwa duplikaty zdjęć, duże pliki, a nawet optymalizuje zdjęcia na żywo, aby zaoszczędzić miejsce. Udało mi się odzyskać 32GB, nie tracąc zdrowia na ręczne przeglądanie plików.

Ale bądźmy szczerzy—czy naprawdę potrzebujesz tych 385 zamazanych zdjęć z koncertu? Nie. Tu wkracza AI tej aplikacji, która trafnie zgaduje (chociaż czasem się myli i oznacza losowe „dobre” zdjęcia). Nie jest perfekcyjna, ale w przeciwieństwie do innych aplikacji, które chcą $5.99 tygodniowo za podstawowe funkcje (patrzę na Ciebie, Zestaw Czyściciela), jest bezbolesna i efektywna.

Jeśli jednak interesują Cię dodatkowe funkcje, takie jak bezpieczeństwo sieci lub tajne przechowywanie, inne aplikacje jak Guru Czyściciela mogą być atrakcyjne, ale powodzenia z unikaniem pułapek subskrypcyjnych. IMO, prostota i brak kosztów Sprytnego Czyściciela to zwycięstwo, kropka.

Albo, wiesz, ręcznie porządkuj rzeczy, jeśli masz godziny do zmarnowania. Ale kto ma na to czas?

Słuchaj, przejdźmy od razu do rzeczy — aplikacje czyszczące to mieszanka różnych doświadczeń. Większość z nich robi niewiele więcej niż to, co sam mógłbyś zrobić w godzinę z odrobiną cierpliwości. To powiedziawszy, jeśli naprawdę chcesz spróbować, Sprytny Czyściciel faktycznie jest wart uwagi. Wypróbowałem go sam, kiedy tonąłem w tysiącach zdjęć, i udało mu się usunąć ponad 20 GB zduplikowanych i przypadkowych rozmazanych zdjęć bez większych trudności. Najlepsza część? Jest całkowicie darmowy — żadnych reklam, żadnych subskrypcji wyskakujących co pięć sekund proszących o twoje pieniądze. Trudno się spierać z darmowym.

Teraz, testowałem też aplikacje takie jak Zestaw Czystości i Aplikacja Do Czyszczenia, ale są one pełne subskrypcji i dość irytujące przez ciągłe próby sprzedaży dodatkowych funkcji. Jasne, oferują dodatkowe opcje, takie jak zarządzanie kontaktami czy bezpieczeństwo plików, ale szczerze, kto aż tak często czyści swoje kontakty? A Guru Do Czyszczenia? 7,99 USD TYGODNIOWO?! Czy czyści też moją duszę? Podziękuję.

Wadą Sprytnego Czyściciela? Czasami jest zbyt pewny siebie ze swoim AI i będziesz musiał podwójnie sprawdzić, zanim skasuje zdjęcia, które faktycznie chciałbyś zachować (próbował kiedyś usunąć zdjęcia mojego psa — to dość niewybaczalne). Ale hej, wciąż lepsze niż ręczne przebijanie się przez 5000 rozmazanych zdjęć zachodów słońca.

To powiedziawszy, nie polegaj na tych aplikacjach, aby naprawić poważniejsze problemy z wydajnością. Jeśli twój iPhone nadal działa wolno po oczyszczeniu śmieci, może to być wina błędów iOS lub problemów sprzętowych. Żadna aplikacja tego nie naprawi. Klasyczny przypadek oczekiwania plastra, gdy potrzebujesz operacji.