Ana ekranımda görünmesini istemediğim bazı uygulamalar var. Onları gizlemenin bir yolu olduğunu duydum ama bir türlü çözemedim. Biri nasıl yapılacağını açıklayabilir mi? Adım adım bir rehbere ihtiyacım var. Teşekkürler!
iPhone’unuzda uygulamaları gizlemek aslında oldukça yapılabilir! İşte sizi oraya götürecek adım adım bir rehber.
-
Klasör Oluşturma: Herhangi bir uygulamaya uzun süre basın ve titremeye başlayana kadar bekleyin. Bir klasör oluşturmak için uygulamayı başka bir uygulama üzerine sürükleyin. Bu klasöre herhangi bir ad verebilirsiniz, belki de dikkat çekmeyen bir şey.
-
Uygulamayı Gizleme: Klasörü oluşturduktan sonra, gizlemek istediğiniz uygulamayı klasöre sürükleyin. Şimdi, uygulamayı klasörün bir sonraki sayfasına (sadece klasörün sağ kenarına sürükleyerek) daha da ileriye doğru sürükleyin. Bu şekilde, klasörün ikinci sayfasında gizlenmiş olacaktır—gözden uzak, ancak silinmemiş.
-
Uygulama Kütüphanesi Kullanımı: iOS 14 ve sonraki sürümler için uygulamaları Uygulama Kütüphanesine taşıyarak etkili bir şekilde gizleyebilirsiniz. Uygulamaya tekrar uzun süre basın ve titremeye başlayana kadar bekleyin ve Uygulamayı Kaldır seçeneğini seçin. Silmek yerine, Ana Ekrandan Kaldır seçeneğini seçin. Uygulamaya, en sağdaki ekrana kaydırarak bulabileceğiniz Uygulama Kütüphanesi’nden hâlâ erişebilirisiniz.
-
Kısıtlamalar: Belirli uygulamaları gizlemek için Kısıtlamaları da kullanabilirsiniz. Ayarlar > Ekran Süresi > İçerik ve Gizlilik Kısıtlamaları bölümüne gidin. Bu kısıtlamaları etkinleştirin (zaten etkin değilse). Ardından İzin Verilen Uygulamalar üzerine dokunun ve görünmesini istemediğiniz uygulamaları kapatın.
-
Arama: Tam olarak gizlemese de, bazı uygulamaların bulunmasını zorlaştırmak için Aramada görünmelerini devre dışı bırakabilirsiniz. Ayarlar > Siri ve Arama bölümüne gidin, gizlemek istediğiniz uygulamaya kaydırın ve Aramada Göster ve Önerilerde Göster seçeneklerini kapatın.
Umarım bu, iPhone ekranınızı biraz daha temiz ve bu uygulamaları bulmayı zorlaştırır! Gizli uygulamalarınızı kilitlemek gibi daha gelişmiş işlevlere ihtiyaç duyarsanız, üçüncü taraf uygulamalara veya hatta jailbreak çözümlerine ihtiyaç duyabilirsiniz, ancak bu başka bir konudur.
Daha fazla sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin!
Eğer @viajeroceleste’in zaten belirttiği yöntemlerin ötesinde iPhone’unuzda uygulamaları gizlemek için başka bir yöntem arıyorsanız, bu size yardımcı olabilir. İnsanların genellikle gözden kaçırdığı bir yol, yerleşik erişilebilirlik özelliklerinden yararlanmaktır. İşte nasıl yapılacağı:
-
Kılavuzlu Erişim: Ayarlar > Erişilebilirlik > Kılavuzlu Erişim’e gidin. Açın ve bir parola ayarlayın. Şimdi gizlemek istediğiniz uygulamayı açın, Kılavuzlu Erişim’i başlatmak için yan veya ana düğmeye üç kez tıklayın. Bu özellik, cihazınızı tek bir uygulamaya sınırlandırır, böylece diğer tüm uygulamalar etkin olduğu sürece etkili bir şekilde gizlenir.
-
Uygulama Kısayolları: Gizli uygulamanızın bir App Clip’e sahip olması durumunda, bunun yerine bunu kullanabilirsiniz. Ana uygulamanın ana ekranınızı doldurmasına gerek kalmadan kolayca erişebileceğiniz hafif bir versiyon gibidir.
-
Kısayollar Uygulaması: Uygulama için bir kısayol oluşturun ve daha az bariz bir yere yerleştirin. Kısayollar uygulamasına gidin, yeni bir kısayol oluşturun ve gizli uygulamayı ekleyin. Daha sonra yeniden adlandırabilir ve dikkat çekmeyen bir simge seçebilirsiniz.
-
Harici Depolama: Hassas verileri veya uygulamaya özel verileri Safari veya çalışma uygulamaları aracılığıyla erişilebilen güvenli bir bulut hizmetinde depolayın. Uygulamayı tam olarak gizlemezken, gerekli verileri kaybetmeden uygulamayı kaldırmanıza olanak tanır.
Dürüst olmak gerekirse, App Library’deki ‘Ana Ekrandan Kaldır’ seçeneğini kullanmak muhtemelen en kolay ve en doğrudan yöntemdir. Ancak ek bir çaba harcamaya istekliyseniz, bu daha karmaşık yöntemler özel durumlarda faydalı olabilir.
Paylaşım ekranları veya diğer etkinlikler sırasında uygulamaları yanlışlıkla ifşa etmediğinizden emin olmanın bir yolu, Ekran Süresi ayarlarını kullanmaktır. Ayarlar > Ekran Süresi > Ekran Süresi Parolasını Kullan’a giderek belirli uygulamalara erişimi tamamen sınırlayacak şekilde ayarları yapılandırabilirsiniz.
Küçük bir not, üçüncü taraf uygulamalarla daha güçlü uygulama kontrolü hakkında bazı tartışmalar vardı, ancak bunları kullanmak riskler içerir ve garantileri geçersiz kılabilir.
iPhone’unuzu düzenli tutmak ve uygulamalarınızı etkili bir şekilde yönetmek hem verimlilik hem de gizlilik için çok önemlidir. Ve evet, anlayışınızı daha da artırmak için bazı ilham verici makalelere göz atmak da faydalı olabilir. Bu tür rehberlik sağlamak, derinlemesine bilgi arıyorsanız önemli bir değer katıyor.
Bunları deneyin ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı görün.