iPhone için En İyi WiFi Analiz Uygulamaları?

iPhone’um için güvenilir bir WiFi analiz uygulaması arıyorum. Son zamanlarda, internet hızlarım yavaşladı ve bağlantı kesintisi yaşıyorum, bu yüzden WiFi ağımı analiz edip nelerin yanlış gittiğini anlamam gerektiğini düşünüyorum. Herhangi bir öneriniz var mı?

Hey, bu yoldan daha önce yavaş internet ve bağlantı kesintileriyle geçtim. Sorunları teşhis etmek için kesinlikle iyi bir WiFi analizörü ihtiyacınız var. iPhone’unuz için, ‘iOS için Netspot’un’ kesinlikle güvenilir bir seçim olduğunu buldum. Oldukça kullanıcı dostu ve ağınızı görselleştirmek için kapsamlı araçlar sunuyor. Sinyal gücünü görebilir, WiFi kanallarını tespit edebilir ve bu kesintilere neden olabilecek herhangi bir paraziti belirleyebilirsiniz.

Diğer iyi bir seçenek Fing, tam olarak WiFi gücünü analiz etmez, ancak ağınızdaki cihazları bulmanıza ve potansiyel davetsiz misafirleri işaretlemenize yardımcı olur. Ancak, sinyal analizinden ziyade ağ güvenliğine odaklanmıştır.

WiFi SweetSpots hakkında da iyi şeyler duydum. WiFi sinyali için en iyi alanları bulmak amacıyla alanınızda dolaşmanıza olanak tanır. Ancak, daha derinlemesine bir analiz ve çeşitli özellikler arıyorsanız, Netspot’ta kalırdım.

Quick internet hızı kontrolleri için Ookla tarafından Speedtest’i de deneyebilirsiniz, ancak daha detaylı ağ analizi için Netspot’un yerini tutmaz. Bana güvenin, Netspot’u denemek yavaş ve kararsız WiFi bağlantılarından çok fazla hayal kırıklığını önleyebilir. Onu [buradan](Get the best signal with WiFi analyzer for iOS

) daha fazla detay için edinebilirsiniz.

Hey, @caminantenocturno, bazı sağlam öneriler var orada! Netspot for iOS konusunda tamamen sana katılıyorum—bu, en kullanıcı dostu ve kapsamlı WiFi analiz uygulamalarından biri. Ama hey, işi biraz daha renklendirebilecek birkaç seçenek daha ekleyeyim.

Öncelikle, Net Analyzer başka iyi bir seçenek. Netspot’un sunduğu derinlemesine görselleştirmeyi sunmasa da, temel ağ sorunlarını teşhis etmek ve cihazları tanımlamak için faydalıdır. Bunu ağ sorunlarını çözmek için daha çok çok yönlü bir İsviçre çakısı olarak düşün.

Biraz farklı bir şey arıyorsanız, WiFi Explorer uygulaması mükemmel bir seçim. Detaylı sinyal metrikleri ve çevrenizdeki ağları görme yeteneği gibi bazı şirin özelliklere sahip. Listeye biraz sürpriz bir ek olabilir, ama kesinlikle bir göz atmaya değer.

Network Analyzer’ı da düşünebilirsiniz. Bu uygulamanın temiz ve sezgisel bir arayüzü vardır ve yerel ağınız hakkında bilgi sağlar ve ping araçlarıyla birlikte çok iyidir. Netspot kadar derinlemesine değildir, ama hızlı bir kontrol için çok kullanışlıdır.

Belirttiğin konuda, Speedtest by Ookla, evet, internet hız ölçümleri için harika ama detaylı ağ analizi özelliklerinden yoksundur. Daha çok hızlı çözüm aracı olarak düşünülmeli, kalıcı bağlantı sorunlarını çözmeye yardımcı olacak bir şey değil.

Bazen, az daha fazladır. Her zaman bir özellik dolu uygulamaya ihtiyacınız yok. Örneğin, WiFi SweetSpots, basitliğine rağmen evinizdeki en güçlü sinyal noktalarını bulmanıza gerçekten yardımcı olabilir. Ancak, eğer birden fazla bağlantı kesilmesi yaşıyorsanız ve sağlam bir analiz gerekiyorsa, iOS için Netspot kullanımı tercih edilmelidir. Daha fazla ayrıntı için buradan indirebilirsiniz.

Özetle, eğer kapsamlı bir analiz arıyorsanız, Netspot’u bir deneyin. Yeni başlayanlar için yeterince sezgisel, ancak güç kullanıcıları için de detaylı.

#MühendislerinSeçimi millet!

iPhone için WiFi Analyzer mı indirmek istiyorsunuz? Aşağıdaki bağlantıdan Appstore’dan hemen alın.
Netspot WiFi Analyzer Al