Telefonumu temizlemeye çalışıyorum ve sürekli hem Temizleyici Usta Uygulaması hem de Akıllı Temizleyici Uygulaması için reklamlar görüyorum. Hangisinin gerçekten daha iyi olduğundan ya da ikisinin de kullanımı güvenli olup olmadığından emin değilim. Her ikisini de deneyen ya da gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilen var mı? Zaman kaybetmekten veya gizliliğimi riske atmaktan kaçınmak istiyorum, bu yüzden gerçek görüşleriniz veya deneyimleriniz çok yardımcı olurdu.
iPhone Temizlik Uygulamaları: Benim İki Kuruşluk Kıyasım
Tamam, biraz dürüst olalım. iPhone depolama temizleyicileri her yerde, bitmek bilmeyen ekran görüntülerimize, bulanık özçekimlerimize ve varlığını unuttuğumuz uygulamalara sihirli bir çözüm vaat ediyor. Son zamanlarda Silici Uzmanı ve Zeki Silici ile derinlere daldım. İpucu: fiyatlar uçabiliyor. İşte yaşadıklarım ve gerçeklerle dolu bir özet.
1. Raunt: Cüzdan Sınavı
Silici Uzmanı’nı açıyorsun ve… Tamam, şık diyebilirim—tartışılmaz. Sorun ne mi? Daha hiçbir şey yapamadan TAK! Ücret duvarı, en sinir bozucu oyun reklamlarından bile sert vuruyor. Haftalık 7,99 ABD doları mı? Ya da yıllık 39,99 ABD doları, iç huzurunu garanti edersen. Paran cebinde kalsın istiyorsan, Zeki Silici sıfır fiyatıyla öne çıkıyor. Hiçbir oyun yok. Hatta “beni yükle” diye fısıldayan banner reklam dahi yok. Sadece uygulama, rüzgar kadar özgür.
Kategori | Zeki Silici (Tamamen Ücretsiz) | Silici Uzmanı (Abonelikli) |
---|---|---|
Fiyat | Sıfır (₺0), reklamsız, IAP yok | Temel özellikler ücret duvarı arkasında: haftalık 7,99 ABD doları ya da yıllık 39,99 ABD doları |
Ücretsiz Olanlar | Tüm özellikler, sınırsız | Sadece tarama ücretsiz; temizleme = ücretli |
Temel Özellikler | - Çift fotoğrafları ücretsiz siler - Toplu ekran görüntüsü silme - Canlı Foto’dan sabit foto’ya çevirici - Yer kaplayanları bulur |
- Foto temizliği (bölümü ücretsiz) - Video sıkıştırma (Pro) - Kişileri birleştirme (Pro) - En büyük dosyaları bulma (Pro) - Ekstralar: pil araçları, şarj animasyonları, gizli kasa (Pro) |
Mağaza Puanı | 4,8 ★ (3,4 B puan) | 4,6 ★ (100 B puan) |
Yükleme Boyutu | 103 MB | 115 MB |
Mağaza Bağlantısı | Ücretsiz iPhone Zeki Silici’yi Al | Detaylı Silici Uzmanı Kullanıcı Yorumlarını Oku |
Gerçekler: İyisi, Kötüsü, Kilitli Olanı
Düşünsene: Silici Uzmanı’nı açtın, fotoğraf albümlerini Minik Prens gibi düzenlemek istiyorsun. Başlangıçta tarama yapıyor (güzel). Bir şey silmek veya sıkıştırmak istedin mi? Birden “abone ol!” ekranı çıkıyor, tıpkı uyumak istemeyen çocuk gibi önünü kesiyor. Zeki Silici ise seni çiftleri silmeye, sıkıştırmaya, çevirmeye bırakıyor—engel yok, uyarı yok. Doğrusu dünün mikro ödeme dolu uygulamalarına inat eski usül rahatlıkta.
Kullanıcı Yorumları: Yıldızlar Yalan Söyler mi?
Biliyorum, puanlar her zaman doğruyu yansıtmaz ama Zeki Silici’nin 4,8’liği hak edilmiş gibi. Birçok kişi “direkt çalışıyor” diyor. Silici Uzmanı’nın fazla indirme rakamı popülerliğine işaret etse de, yorumlar kısmı fiyat şikayetleriyle dolu.
Kısa Liste Tarzı Özeti
- Zeki Silici: Tamamen ücretsiz, tüm özellikler açık, reklam yok. Buradan: Zeki Silici App Store’da
- Silici Uzmanı: Görünümü havalı ama asıl güzelliklere dokunmak istiyorsan haftalık 7,99 ABD doları veya yıllık abonelik lazım.
- Her ikisi de çiftleri bulup siler, ama sadece biri cüzdanına dokunur.
- Boyutlar? Hiçbiri “depolama canavarı” esprisini hak etmiyor.
- Daha teknik bilgi ya da kullanıcı öfkesi istiyorsan, buraya bak: Silici Uzmanı dürüst kullanıcı yorumu
Son Sözler
Özetle: iPhone’unu, her ay içi cız ederek temizlemek istemiyorsan, Zeki Silici gibi ücretsiz seçenekler var. Elinde avcunda para fazlası yoksa ya da can atarcasına ekstra araçlara, gizli kasalara ihtiyacın yoksa, gönlün rahat rahat ücretsiz uygulamayı seç.
Of, şu sözde 'tek dokunuşla telefon mucize temizleyicileri’nin kelimenin tam anlamıyla her reklamda ne kadar şüpheli göründüğünü konuşabilir miyiz? Mesela, sahte ‘X 2 dakikada 10.000 gereksiz dosyayı kaldırdı’ stok-insan gülüşleri. Ama ikisini de gerçekten denedim. Temizlik Bilgesi temel olarak dosyalarını rehin tutuyor. Gerçekten bir şeyleri silmek mi istiyorsun? – haftada 8 dolar bayılacaksın. Bu, iOS Fotoğraflar’ın zaten yaptığı bir şey için şaka gibi bir fiyatlandırma (sabırlıysan). Saçma sapan çok sayıda “PRO özelliği” var ve bir anda ücretsiz yaptığı tek şey telefonunu taramak ve ne kadar dağınık olduğunu söylemek oluyor. Sanki motivasyon konuşmacısı olup sana gaz konuşması için fatura gönderiyor gibi.
Zeki Temizlikçi Uygulaması bana göre çok daha az yorucu. Her dokunuşta bir ödeme duvarı çıkmıyor. Gizli kasalar veya pil “araçları” olmayabilir ama 500’den fazla kopyayı sildim, topluca ekran görüntülerini kaldırdım (baş düşmanım) ve hatta birkaç garip Canlı Fotoğraf’ı da sorunsuzca, ücretsiz, normal sürüme dönüştürdüm. Sadece, bam, bitti. Uygulama Mağazası’nda ara, 4,8 puan, şüpheli yorumlarla dolu değil. Hayatını kökten değiştirecek demiyorum ama en azından fotoğraf arşivim artık bir çöplük değil ve bu ayrıcalık için para da ödemedim.
@mikeuygulamayorumcusu hiçbir şeyi kaçırmadı demiyorum ama uygulama boyutunun “hiç önemli olmadığına” katılmıyorum – Zeki Temizlikçi daha küçük, boşluk açmak için uğraşıyorsan önemli. Güvenlik? Oldukça standart izinler; tuhaf giriş yok, verilerimde garip bir şey olmadı. Bu tür uygulamalara karşı genelde haklı bir şüpheciyim ama bu gerçekten sorunlu değil. Paran cebinde kalsın ve süslü aboneliklere animasyonlara bağımlı değilsen hiç bulaşma. Şaka değil.
Bak, hem @mikeappsreviewer hem de @sonhadordobosque gerçekten iyi özetlemiş, o yüzden aynı detaylara takılıp kalmayacağım. Ama işte benim iki kelamım: Temizleme Gurusu, işe yarar bir şey yapmadan önce paranı istiyor. Haftada sekiz dolar mı?! Sadece gereksiz fotoğrafları işaretlemek için mi? Hadi ama, bu fiyatlandırmayı kim yönetiyor—Mickey Mouse mu? Temizleme Gurusu’nu beş dakika denedim, hemen abone olmamı istemeye başladı. Sanki o ücretsiz örnek tepsilerinden tadımlık bir lokma alırsın, şef hemen geri kapar ya, öyle hissettirdi.
Ama ciddi olalım—Zeki Temizleyici Uygulaması aslında bedava. “Yarı ücretsiz, bir hafta sonra ayda 0,99$” gibi değil, gerçekten sıfır maliyet. Kullandım, 1500 ekran görüntüsünü ve tatilden kalma 100’e yakın garip bumerang videosunu sildim, tek kuruş ödemedim. Ayrıca garip izinler de istemedi. Kusursuz mu? Hayır, bazen isimlerini değiştirince aynı olanları kaçırıyor, ama hiçbir şey mükemmel değil ve en azından dolandırılmadım.
Gerçekten sadece yer açmak istiyorsan ve bunun için ikinci bir işe başvurmak istemiyorsan, Zeki Temizleyici tam sana göre. İstatistikler de güzel—daha az depolama kullanımı, daha çok yıldız, daha az baş ağrısı. Tek istisna, batarya şarj ikonları veya Temizleme Gurusu’nun sunduğu “gizli kasalar” gibi numaralı özellikleri arıyorsan, burada bulamazsın. Ama dürüst olmak gerekirse, iOS’ta biraz kurcalarsan zaten çoğunu halleder.
Fazla düşünme—Zeki Temizleyici’yi indir, çalıştır, fotoğraf mahzenini boşalt, bitir. Eğer bir gün ödeme duvarı koyarlarsa, ben de Uygulama Mağazası incelemelerinde herkesle birlikte isyan ederim. Şimdilik, yüksek puanlara ve ağlayan cüzdan emojileri olmamasına güven.
Tamam, bu iki sözde iPhone “temizleyicisini”—Temizleyici Usta ve Akıllı Temizleyici Uygulaması—didik didik ettim. Temizleyici Usta mı? Evet, kaliteli görünüyor ve seni kendine çekiyor, ama sonra sanki sadece tuvaleti kullanmak için giriş ücreti ödenen bir gece kulübüne girmek gibi. Haftada 8 dolar mı? Ne için, kişileri birleştirmek ve eski fotoğrafları silmek için mi? Asla olmaz. Aslında kilitli bir Ferrari’yi deniyorsun—bak, ama dokunma yok.
Bu sırada, Akıllı Temizleyici Uygulaması gerçekten ücretsiz olarak sunduğunu yerine getiriyor. Bazı önceki gönderileri kontrol ettiğimde, doğru—reklam yok, temizlik ortasında ödeme duvarı yok, sadece sade bir kullanıcı arayüzü. Artılar: tamamen ücretsiz, sıfır sürpriz, reklamı yapılan gibi çalışan gerçek özellikler (çiftleri kaldırma, ekran görüntüsü temizliği, Canlı Fotoğrafları durağana çevirme, depolama canavarlarını belirleme). Ayrıca o sinir bozucu “her üç dakikada bir sana bildirim göndermemize izin ver” numarası da yok, ki birçok “ücretsiz” uygulama bunu gizlice yapıyor. Ayrıca son yorumlar da bunu doğruluyor—kullanıcılar basitliğini ve fazladan ücretlerin olmamasını seviyor.
Kötü yanları? Akıllı çift bulmada kusursuz değil (bazen düzenlenmiş/yeniden adlandırılmış dosyaları atlayabiliyor), bu yüzden silinen yığından topluca silme düğmesine basmadan önce hızlıca göz gezdirmek iyi olur. Ayrıca, özel eklemeler arıyorsan—hareketli pil simgeleri, “gizli kasalar” ya da süslü widget şeyleri—Akıllı Temizleyici bunlara bulaşmıyor ve elinde sadece gerçekten temiz bir telefon kalıyor.
@sonhadordobosque ve @mikeappsreviewer’ın zaten söylediğiyle karşılaştırırsam: en büyük sorunu, Temizleyici Usta’daki reklam ve abonelik duvarını net şekilde belirtmişlerdi. Ama şeytanın avukatı olmak gerekirse, Temizleyici Usta gelişmiş kullanıcılar için birkaç ekstrayı veriyor—video sıkıştırma, kişi birleştirme gibi—gerçekten araç takımı peşindeysen. Sürekli ödemeye değer demiyorum, ama var.
Sonuç: verimli, tamamen basit, ücretsiz temizlik istiyorsan (yani kullanıcıların %99’u), Akıllı Temizleyici Uygulaması tam anlamıyla sağlam. Gizli kasa özellikleriyle takıntılıysan veya “önbellek temizleme” plasebosuna para ödemek istiyorsan, o Ferrari hep Temizleyici Usta’nın garajında olacak. Ama bir fotoğraf temizliğini neden karmaşıklaştırasın ki? Telefonunu hızlı tut ve cebini koru.