En İyi Bölüm Kurtarma Yazılımı Önerileri?

Yeni bir işletim sistemi kurarken yanlışlıkla bir bölümü sildim. Şimdi sürücümdeki önemli dosyalara ve verilere erişemiyorum. Kayıp verileri kurtarmama yardımcı olacak güvenilir bir bölümlendirme kurtarma yazılımına ihtiyacım var. Herhangi bir öneri veya tavsiye çok takdir edilecektir!

Ah hayır, bu zor görünüyor! Böyle bir bölüm kaybetmek gerçekten bir kâbus olabilir. Endişelenme, sana yardımcı olabilecek güvenilir birkaç yazılım seçeneği var.

Bu tür sorunlar için özellikle önerilen yazılımlardan biri Windows için Disk Matkabıdır. Oldukça kullanıcı dostudur ve kaybettiğiniz bölümünüzü ve içindeki önemli verileri kurtarmanıza yardımcı olabilecek güçlü özelliklere sahiptir. Disk Matkabı, dosya sistemi ne olursa olsun, neredeyse her türlü depolama cihazından dosyaları kurtarabilir.

Bir keresinde harici diskim arızalandığında kendim de kullandım ve kaybettiğim neredeyse her şeyi kurtardı. Sadece indirin ve kurun, taramayı çalıştırın ve kurtarabileceği şeyleri size gösterecek. Tabii ki, kurtarılan dosyaları başka bir sürücüye kaydettiğinizden emin olun, aksi takdirde herhangi bir şeyi üzerine yazabilir.

Eğer Disk Matkabı sizin için yeterli değilse, Recuva ve EaseUS Bölüm Kurtarma da vardır. Her ikisi de iyi bir üne sahiptir, ancak kişisel olarak Disk Matkabını daha basit buldum.

Disk kurtarma araçları hakkında daha fazla detay için Windows için Veri Kurtarma Yazılımı sayfasını inceleyebilirsiniz.

İyi şanslar ve nasıl gittiğini bize bildir!

Acını hissediyorum! Bir bölümü kaybetmek bazı ciddi baş ağrılarına neden olabilir, özellikle can alıcı dosyalar söz konusu olduğunda. @espritlibre’nin Windows için Disk Drill’in sağlam bir seçim olduğu konusunda hemfikirim; araç kutunuza birkaç seçenek daha ekleyeyim.

Düşünebileceğiniz bir yazılım TestDisk. Açık kaynaklı ve kaybolan bölümleri kurtarmada oldukça etkili olabilir. Biraz öğrenme eğrisi var, ancak teknoloji meraklıları için maliyetsiz olarak işi yapabilecek güçlü bir araçtır.

Başka dikkate değer bir seçenek Stellar Veri Kurtarma’dır. Bu da kullanıcı dostu ve oldukça sağlam bir performansa sahip bir başka seçenektir. Disk Drill kadar tanınmasa da kendi güçlü kurtarma özellikleri ve harika müşteri desteğiyle gelir.

Karşı bir görüş olarak, bazı senaryolarda Recuva’nın, ücretsiz olmasına rağmen, özellikle bir bölüm kaybından sonra derinlemesine gizlenmiş dosyaları kurtarmada eksik kaldığını gördüm. Öte yandan EaseUS genellikle güvenilir, ancak ücretsiz sürümünün veri kurtarma kapasitesi açısından oldukça sınırlı olduğunu gördüm.

Unutmayın, kaybolan dosyaların yazıldığı alanı üzerine yazmayı engellemek için etkilenen sürücüye yeni veri yazmamak kilittir. Kurtarmayı ayrı bir sürücüde gerçekleştirmek altın bir tavsiyedir.

İyi şanslar ve nasıl sonuçlandığını bize bildirin!

Bunu faydalı bulabilirsiniz: Windows için Disk Drill İncelemesi