Birisi iPhone depolama alanını temizlemek için uygulamalar önerebilir mi?

iPhone’umdaki gereksiz uygulama ve medyaları silmeme rağmen depolama alanım hızla tükeniyor. Bu, uygulamaları güncelleyebilme ve yeni içerik indirme yeteneğimi etkiliyor. iPhone depolama alanımı etkili bir şekilde temizleyip optimize etmem için güvenilir uygulamalar var mı? Önerilere ihtiyacım var.

En İyi 4 iPhone Temizleyici Uygulama: Depolamayı Optimize Etmek İçin Hangisi Daha İyi Çalışır?

iPhone’unuzun depolama alanı hiç doldu mu ve fotoğraflar ya da videolar arasında sürekli dolaşıp durarak yer açmaya çalıştınız mı? Bu sorunu çözmek için, birden fazla iPhone temizleyici uygulamayı test ettim ve gerçekten depolama yönetimini geliştiren ve yinelenen dosyaları etkili bir şekilde kaldıran uygulamaları belirledim. İşte detaylar:

:trophy: Kazanan: Akıllı Temizleyici – Genel Olarak En İyi iPhone Temizleyici

Başlıca Özellikler: Ücretsiz Versiyon

• Yinelenen veya benzer fotoğrafları algılar ve siler
  • Büyük video dosyalarını belirleyip kaldırır
  • Canlı Fotoğrafları sıkıştırarak yer tasarrufu sağlar
  • Kullanılmayan ekran görüntülerini temizler

Ücretli Versiyon & Fiyatlandırma:

• Tamamen ücretsiz, reklamlar ya da ödeme duvarları yok

Öne Çıkanlar:

• :white_check_mark: Tamamen Ücretsiz: Çoğu uygulamanın aksine, hiçbir ödeme duvarı, günlük sınır ya da kullanım esnasında reklam yok.
  • :white_check_mark: Hızlı Tarama: Uygulama, 10.000 fotoğraftan oluşan bir kütüphaneyi 3 dakikadan kısa sürede taradı.
  • :white_check_mark: Yetenekli Yapay Zeka Sıralaması: Yapay zeka, bulanık veya yinelenen fotoğrafları şaşırtıcı bir doğrulukla işaretledi.
  • :white_check_mark: Etkili Depolama Tasarrufu: Otomatik olarak 32GB depolamayı temizledi.

Geliştirme Alanları:

• :x: Bazı rakip uygulamalarda mevcut olan e-posta veya kişi listesi temizleme desteği yok.
  • :x: Yapay zekanın fotoğraf sıralaması mükemmel değil; bazen tuhaf ‘favoriler’ seçtiği için manuel kontrol gerektirebilir.

Son Karar:

:star::star::star::star::star: 4.9 / 5

Kolay kullanımlı, etkili ve tamamen ücretsiz bir temizleme uygulaması arıyorsanız, Akıllı Temizleyici rakipsizdir.

2. Temizleyici Kit (Eski adıyla Akıllı Temizleyici)

• Reklamları izledikten sonra sınırlı dosya temizliği sağlar
  • Kişiler ve takvim girişlerini yönetir

Ücretli Versiyon Özellikleri & Fiyatlandırması:

• Sınırsız dosya temizleme
  • Videoları sıkıştırma
  • Şarj animasyonları
  • İnternet hız testleri
  • Gizli dosyaları saklama
  • Cihaz, web ve Wi-Fi güvenlik araçları
  • Kolay erişim için widget’lar
  • Fiyat: Haftalık 5.99$ veya Yıllık 29.99$

Artıları:

• :heavy_check_mark: 7 günlük tam erişim için ücretsiz deneme
  • :heavy_check_mark: Güvenlik ve video sıkıştırma araçları dahil gelişmiş özellik seti
  • :heavy_check_mark: Kullanıcı dostu arayüz ve hızlı kurulum
  • :heavy_check_mark: Rakiplere göre ücretsiz versiyonda daha ölçülü reklam kullanımı

Eksileri:

• :heavy_multiplication_x: Ücretsiz versiyonu kullanıyorsanız reklamları bitirmeniz gerekiyor.
  • :heavy_multiplication_x: Bazı özellikler—örneğin reklamlar—yoğun kullanıcılar için biraz müdahaleci.

Son Karar:

:star::star::star::star: 4.6 / 5

Temizleyici Kit, sadece bir temizleme aracı değil. Hız testleri ve güçlü güvenlik gibi ek işlevsellikleriyle büyük bir değer sunuyor. Ancak, ücretsiz versiyonun reklam bağımlılığı bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir.

3. Temizleme Uygulaması – Telefon Depolama Temizleyicisi

• Oturum başına 15 fotoğraf veya video temizler
  • Reklam izlendikten sonra Gizli Alan kullanılabilir
  • Kısıtlı Kişi Yöneticisi, E-posta Temizleyicisi ve Video Sıkıştırıcı erişimi

• Tüm reklamları ve özellik kısıtlamalarını kaldırır
  • Benzer fotoğrafları anında algılar
  • Şarj Animasyonlarına ve Gizli Alan’a tam erişim
  • Haftalık 6.99$ veya Ömür Boyu 39.99$

Artıları:

• :heavy_check_mark: Ücretsiz versiyonla birçok fonksiyonu test etme imkanı
  • :heavy_check_mark: E-posta Temizleyici ve Gizli Alan gibi kapsamlı özellikler
  • :heavy_check_mark: Sorunsuz kullanıcı deneyimi için iyi tasarlanmış

Eksileri:

• :heavy_multiplication_x: “Benzer” fotoğraf algılama, tamamen farklı görüntüleri yanlış etiketleyebilir.
  • :heavy_multiplication_x: Haftalık abonelik birçok rakibine göre daha pahalı.

Son Karar:

:star::star::star: 4.0 / 5

Bu uygulama, ücretsiz modunda bile zengin özellikler sunuyor. Ancak, yanlış fotoğraf etiketleme ve yüksek abonelik ücretleri herkesin ihtiyacına uygun olmayabilir.

4. Temizleyici Guru – Kapsamlı Temizlik Uygulaması

• Ücretsiz özellik sunmuyor, tüm işlevler için ödeme gerekiyor

• Akıllı Fotoğraf ve Video Temizleme
  • Kaydırma tabanlı temizleme
  • Videoları sıkıştırma
  • Kişiler Yöneticisi ve Gizli Depolama
  • Widget Entegrasyonu
  • Şarj Animasyonları
  • Maliyet: Haftalık 7.99$ (Pro Versiyon) / Haftalık 6.99$ (Lite Versiyon)

Artıları:

• :heavy_check_mark: Temiz, reklamsız bir deneyim
  • :heavy_check_mark: Diğer uygulamalarda yaygın olmayan yenilikçi e-posta temizleme özelliği
  • :heavy_check_mark: Şık, görsel açıdan etkileyici arayüz
  • :heavy_check_mark: Hızlı tarama süreci

Eksileri:

• :heavy_multiplication_x: İşlevselliği test edecek ücretsiz özellik yok
  • :heavy_multiplication_x: Haftalık ödeme seçeneklerine bağlı kalınmış

Son Karar:

:star::star::star: 4.0 / 5

Maliyet ve abonelik sınırlamaları sizin için sorun değilse, Temizleyici Guru’nun e-posta temizleme ve modern arayüz gibi yenilikçi özellikleri yatırıma değer olabilir.

Daha Fazlasını Öğrenmek İçin Kaynaklar

Daha fazla bilgi ve öneri için şu faydalı bağlantılara göz atabilirsiniz:

Her temizleyici uygulama masaya bir şeyler getiriyor. İster hızlı ve ücretsiz bir temizleyici, ister yoğun özellikli bir paket ya da gelişmiş araçlar isteyin; bu uygulamalar iPhone depolamanızı zahmetsizce optimize etmenize yardımcı oluyor.

1 Like

Eğer depolama alanı temizleme savaş modundaysanız, inanın bana, bu mücadeleyi manevi bir seviyede hissediyorum. Bu silme dansını kendim de yaşadığım için (#BirinciDünyaSorunları, değil mi?), Ücretsiz Zeki Temizleyici Uygulaması gibi uygulamaların bir nimet olduğunu söylemeliyim. Biliyorum, @mikeappsreviewer zaten bunun hakkında konuştu, ama ben de bu öneriyi desteklemek istiyorum—ücretsiz, doğru ve sizi sürekli reklamlarla rahatsız etmiyor (bu günlerde nadir bir tür). Yapay zeka sıralamaları aslında başarılı, mükemmel olmasa da. Yani, kim bir ‘bulanık’ fotoğrafı silip sonra onun bir sanat eseri olduğunu fark etmemiştir ki? :upside_down_face: Yine de indirmeye değer.

Bununla birlikte, Cleaner Guru veya Cleanup App gibi ücretli temizleyici uygulamalara ödeme yapmak konusunda kişisel olarak şüpheliyim. Neden? Birçok ‘premium özellik’ biraz uğraşırsanız, ayarlarınızdan manuel olarak yönetebileceğiniz şeyler gibi geliyor. Örneğin:

1. Apple’ın Ayarlar > Genel > iPhone Depolama sekmesindeki önerileri genellikle büyük ekler, kullanılmayan uygulamalar ve temizlenmesi gereken diğer gereksiz şeyleri gösterir.
  2. O Kişiler listesini optimize edin. Yeni iPhone’u HER YERDE senkronize olduğu için ‘Anne’ için yedi girişe gerçekten ihtiyacınız var mı? Buna şüphem yok.
  3. Google Fotoğraflar veya iCloud gibi bir bulut hizmeti kullanın—yerel depolama birimini inanılmaz miktarda boşaltır (ekstra GB aboneliği almak can sıkıcı gelse bile).

Bunu söylemem gerek: sınırlı depolama alanına sahip eski bir iPhone kullanıyorsanız, telefon kullanımınızı gözden geçirmeniz, uygulamalara para harcamaktan genelde daha mantıklı oluyor. Köpeğinizin hiçbir şey yapmadığı 32 dakikalık dört parçalı bir videoyu mu tutuyorsunuz? Evet, tahmin ettim. Söylemiş olayım.

Ama herkesin manuel temizliğe zamanı ya da sinirleri olmadığını biliyorum, bu yüzden Ücretsiz Zeki Temizleyici Uygulaması gibi uygulamalar gerçekten hayatı kolaylaştırıyor. Sadece sildiği şeyleri iki kez kontrol etmeyi unutmayın—bir sonraki ‘favori anınız’ kopyalar klasöründe dinleniyor olabilir. :sweat_smile:

Dürüst olmak gerekirse, sizin yerinizde oldum, o korkutucu “Depolama Neredeyse Dolu” mesajına bakarken ve telefonumun nasıl bu kadar hızlı dolduğunu düşünürken. @mikeappsreviewer ve @nachtdromer seçenekleri güzel bir şekilde anlattılar, ancak kendi görüşümü de eklemek istiyorum çünkü dürüst olalım, temizlik uygulamasını öncelikle indirmek için bile zar zor depolama alanımız varken, herkes ‘premium temizlik özellikleri’ için ödeme yapmaya hevesli değil.

Bahsettikleri Ücretsiz Akıllı Temizlik Uygulaması benim kişisel tercihim. Ücretsiz (gizli ücret duvarları olmadığı için şükürler olsun), kullanımı kolay ve işi hızlı bir şekilde hallediyor. Cleaner Guru gibi benzer uygulamaları denedim, ancak abonelik ücretleri beni güldürüp uygulamayı fotoğraflarımı taramadan daha hızlı silmemi sağladı. Akıllı Temizlik’in en büyük artılarından biri, yapay zekâsıydı—eski ekran görüntülerini, bulanık selfieleri ve rastgele TikTok taslaklarını temizleyerek 20 GB’tan fazla depolama alanını açtı, üstelik yanlışlıkla silinme endişesi yaşamadan. Elbette, bazen sanatsal bir fotoğrafı çöp olarak işaretliyor ama hey, hiçbir şey mükemmel değil.

Şimdi, abonelik çukuruna düşmeden önce, işte acımasızca dürüst bir bakış açısı: gerçekten bir uygulamaya ihtiyacınız var mı? Apple’ın Ayarlar > Genel > iPhone Depolama altında yer alan yerleşik depolama yönetim araçları zaten büyük dosyaları, kullanılmayan uygulamaları ve silinecek ekleri tespit edebiliyor. Buna bir de fotoğraflarınızı iCloud veya Google Fotoğraflar’a taşıyıp yüklemeyi ekleyin—bum, bir kuruş harcamadan sorun çözüldü. Hatta orada sadece oturan kedinizin 8 dakikalık videosunu neden sakladığınızı düşünebilirsiniz (yargılamıyorum, daha kötüsünü yaptım).

Ama depolamanızda manuel olarak gezinmek işkence gibi geliyorsa, evet, Akıllı Temizlik gibi bir uygulama size zaman kazandırabilir. Sadece temel özellikler için haftalık abonelik zorunluluğu olan uygulamalardan kaçının—cidden, telefonunuzu temizlemek için aylık ödeme yapmak gizli bir dolandırıcılığa benziyor. Ücretsiz veya makul fiyatlı araçlara sadık kalın ve otomatik olarak silinenleri iki kez kontrol konusunda dikkatli olun. Sonuçta, hiçbir uygulama bulanık fotoğraflarınızın aslında sizin en iyi Picasso anınız olabileceğini bilecek kadar akıllı değil.

Açıkçası, halihazırda söylenenlere katılıyorum ama biraz farklı bir bakış açısı ekliyorum çünkü bazen temizlik uygulamalarının gerekli olmayabileceğini unutuyoruz. Free Clever Cleaner App hakkındaki heyecanı anlıyorum (@mikeappsreviewer buna mükemmel değinmiş), ancak beni en çok etkileyen şey, ödeme duvarı olmadan ve reklamsız bir kuruluma sahip olması. Abonelik sevici uygulamalar denizinde bir unicorn gibi. Ve evet, 32GB boş alan bir hayat kurtarıcı gibi geliyor. Artıları? Ücretsiz, verimli ve yapay zeka destekli. Eksileri? Yapay zeka bazen gerçekten önemsediğiniz şeyleri işaretlemek gibi tartışmalı kararlar alabiliyor. Ama hey, hiçbir şey mükemmel değil.

Ancak işte daha az bilinen bir tıkanıklık önleyici ipucu: Temel bakım için uygulamaları tamamen atlayın. Apple’ın Depolama bölümünde tam olarak neyin alan kapladığını görebilirsiniz—bunu iCloud ile kullanarak fotoğrafları ve eski sohbetleri yükleyebilirsiniz. Şimdi, bu hala zahmetli geliyorsa, Cleaner Kit (reklamlara aldırmazsanız) veya Cleanup App gibi rakipleri deneyin (ancak maliyetlerini haklı çıkarmak kolay olmayacaktır). Cleaner Guru? Ona adını koyalım: cüzdanınızın size teşekkür etmeyeceği haftalık ücretler.

Sonuç: Clever Cleaner gibi araçlara bağlı kalın, manuel olarak temizlemeyi dert etmiyorsanız. Premium ekstralar (örneğin e-posta temizleme) peşinde değilseniz abonelikler için para harcamanıza gerek yok—gerçi şahsen, bana “gizli alanlar” için para harcamamı söyleyen bir uygulama biraz abartı gibi geliyor.